top of page
IMG_3834PS_edited.jpg

TERVEZÉSI FOLYAMAT

Szeretném veletek ismertetni egy grafika tervezés folyamatát.

Mivel a kreatív tervezés egy egyedi és összetett folyamat ezért a legegyszerűbb módon, jól bevált projekt típuson keresztül szeretném bemutatni egy grafika elkészítésének lépéseit és kitérni a lényegi pontokra.
Erre pedig a logó tervezés folyamata a legalkalmasabb. Próbáltam a lehető legjobban leegyszerűsíteni a tervezés menetét.

Rövid összefoglaló 

1.) KONZULTÁCIÓ ÉS INFORMÁCIÓGYŰJTÉS

Ilyenkor amikor logó tervezésről van szó, első körben egy elképzelés/igényfelmérő kérdéssor kitöltésével kezdünk, hogy meghatározzuk a fontos szempontokat (pl. tevékenységi kör, célcsoport, színek, formák, szimbólumok stb.). Ezt egy 60 perces konzultáció követi, aminek keretein belül átbeszéljük ezeket.

2.) REFERENCIAGYŰJTÉS

Ez az a pont, amikor a megbeszéltek alapján elkezdek ötletelni és referenciákat gyűjteni, jobban belemélyedni a brand életébe, elképzeléseibe.

3.) TERVEZÉS - KIDOLGOZÁS

Alapjáraton a kreatív logó koncepciók első változatai 7-8 munkanapon belül elkészülnek. Ezekből kell kiválasztanod azt a verziót, ami számodra a legszimpatikusabb, így utána abból dolgozom tovább.

A tervezés ezen pontjánál lehet az esetleges változtatási kéréseket beiktatni. Alap helyzetben 2-3 ilyen változtatási kérés áll rendelkezésedre, ennyi van belekalkulálva a csomagba. Természetesen kérheted, hogy ennek a száma legyen magasabb, viszont ebben az esetben, ahogy a munkaórák, úgy a költségek is módosulnak picit. Ennek oka, hogy a tervezés ne egy végeláthatatlan folyamat legyen, folytonos változtatgatásokkal teletűzdelve, hanem jól átgondolt, hatékony lépésekben haladjunk a cél felé. Így opcionális, hogy már az elején legyenek meg az elképzelések, és a konzultációk alkalmával konkretizálni tudjuk miket is szeretnél.

4.) VÉGLEGESÍTÉS ÉS PREZENTÁLÁS

Amikor eljön az a lépés, hogy a változtatási körök után megvan a döntés és elégedett az ügyfél, akkor az általam küldött számla kiegyenlítését követően átadom a teljes logó grafikai csomagot. Ez a csomag tartalmazza a pixel- és vektorgrafikus állományokat. A formátumokat illetően az általánosan használt nyomdaipari, grafikai-szabvány kiterjesztésekkel dolgozom, mint: Vektoros PDF, EPS, AI, de elküldöm a logót külön-külön JPEG, transzparens hátterű PNG formátumokban is. Igény esetén a látványterveket szintén átadom, melyek később felhasználhatóak marketing célokra is.

 

bottom of page